JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

18/05/2012 - El 20% de la carn de vedella de Girona s'exporta

JARC organitza la Jornada de la Vedella i reuneix més de 70 professionals del sector

Prop d'un centenar de ramaders del sector vaquí de carn de Girona s'han donat cita a la Jornada de la Vedella que Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC-COAG) organitza des de fa dotze anys. En aquesta ocasió el tema que està sobre la taula és el futur del sector, ja que tot sembla apuntar que la proposta de reforma de la PAC que hi ha sobre la taula "deixa de banda" el sectors ramaders. des de JARC-COAG s'està treballant intensament per mirar de reconduir aquesta situació en les negociacions que es mantindran tot aquest any tant amb els representants del Parlament Europeu com amb la Comissió Europea per tal que la reforma que en surti doni resposta a les necessitats del sector.

 

En el marc de la Jornada s'ha donat a coèixer que a data d'avui aproximadament un 20% de la producció de vaquí de carn de Girona es comercialitza als mercats d'exportació, especialment a Líbia, Marroc o Iran. Aquesta ha estat una de les dades que forma part de l'anàlisi que s'ha fet des d'Asoprovac sobre els nous mercats emergents interessats en la compra de la nostra carn. Precisament una de les darreres gestions que s'han protagonitzat des de la sectorial del vaquí de carn de JARC ha estat la de facilitar que els enviaments de carn de vedella al mercat libi, es pugués fer des del Port de Tarragona enlloc d'haver de recórrer al de Cartagena, des d'oon es feien la majoría d'enviaments. En reunions mantingudes amb els responsables de la Subdelegació del Govern a Lleida i amb el Delegat del Govern a Tarragona es va aconseguir que en aquest moment es pugui exportar provisionalment des del Port de Tarragona a aquest mercat, mentre des de l'entitat portuària es fan les adaptacions necessaries per a obtenir els permisos definitius. L'enviament de carn al mercat libi és molt important per al sector perquè son consumidors d'animals més petits i alhora permeten alliberar la pressió al mercat interior en un moment en el que el consum ha baixat lleugerament a causa de la crisi i alhora impulsar certa alça de preus al productor.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat