JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

25/02/2016 - JARC-COAG presenta el primer projecte de cultiu d’un híbrid d’alfals a Lleida

    Jornada cereals i farratges a Lleida

Veure més informació:

Jornada tècnica de cereals i farratges a Lleida

  • L’organització agrària destaca que aquest híbrid d’alfals (pasto mulato) pot ser una alternativa molt bona per les zones de regadiu
  • Aquest farratge oferirà més producció, aproximadament el doble que l'alfals, i major contingut proteic, sent especialment adequat per al consum de cavalls de competició i altres espècies animals.
  • Les proves s’iniciaran en una finca d'Alcarràs i en dos explotacions més a la Noguera i l'Urgell.

JARC-COAG va celebrar el dia 26 de febrer a Lleida una interessant jornada tècnica dedicada al cultiu de cereals i farratges, que va aplegar a uns 200 productors.

Durant l’acte, en el que van intervenir el president de JARC-COAG a Lleida, Joan Carles Massot, i els caps sectorials de cereals i farratges de l’organització, Lluís Viladrich i Robert Jaimejuan, es va anunciar que en tres finques de regadiu de Lleida es faran proves pilot amb alfals híbrid.

D’altra banda, els productors professionals que van asssitir a la jornada van valorar molt positivament totes les ponències realitzades per experts en temàtiques que afecten molt els pagesos de cultius extensius.

A banda d’informar sobre com generar noves alternatives amb nous cultius farratges, s’han tractat els efectes de l’ús de farratges en engreix de vedells, les millores en la rendibilitat en les explotacions agrícoles, l’optimització de l’ús de l’aigua, com combatre les principals plagues i malalties del cereal, com millorar el control de males herbes en panís i alfals, i les noves tendències en fertilització orgànica, aspecte en que JARC-COAG està desenvolupant un innovador i important projecte que beneficarà a pagesos com a ramaders.

L’organització agrària també porta temps denunciant que l’aplicació de la nova PAC perjudica els productors de cultius extensius de Catalunya. Els nous requisits establerts enguany (Pagament verd o Greening), que obliga a diversificar cultius (generalment menys productius), no aporta cap millora de la biodiversitat en un territori caracteritzat per explotacions minifundistes, que ja te una diversitat de conreus en la seva globalitat i amb gran implantació de cultius fixadors de Nitrogen, com podria ser l'alfals.

Finalment, JARC continua demanant més esforç al DARP en control de fauna salvatge, ja que els productors evidencien que els conills estan provocant greus danys als cereals d’hivern, el porc senglar arrasa el blat de moro a l’estiu i els tals l'alfals. Els pagesos estan suportant els danys sense cap compensació i ni suport econòmic per lluitar contra aquestes plagues.Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat