JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

15/04/2016 - JARC-COAG exigeix actuacions urgents en defensa dels pagesos i ramaders professionals

    Reunió Bilateral JARC-COAG i DARP

Veure més informació:

Valoració de la 1a. reunió bilateral amb el nou equip directiu del DARP

  • L’organització agrària considera que la pagesia està pagant l’excés de canvis en els llocs directius de la Conselleria d'Agricultura. En un any, hi han passat tres diferents amb "colors" polítics diversos i això comporta retards injustificables en la pressa de decisions importants.
  • L’entitat demana entrar de ple i amb urgència en la resolució dels problemes que pateixen molts agricultors i ramaders catalans perquè fa temps que estan encallats en la fase d’anàlisi i reiteració d’evidències mentre va desapareixent el teixit productiu, especialment les pimes.
  • Les demandes més urgents serien: línies de finançament avantatjoses pels sectors amb greu crisi de preu i per als productors que han de fer inversions, gestió eficient dels ajuts prioritzant els pagesos i ramaders professionals i mecanismes efectius per garantir més protecció en les relacions comercials.

Membres del Consell Nacional de JARC-COAG, en representació de diferents sectors productius i diversos territoris catalans, van reunir-se el divendres 15 d’abril amb l’equip directiu del Departament d'Agricultura, encapçalat per l’Hble. Consellera, Meritxell Serret.

L’organització agrària, després de la trobada, manifesta la seva decepció i preocupació per la manca de concreció que hi ha des de fa temps en temes importants que afecten negativament la rendibilitat de les explotacions professionals agràries catalanes.

El president de l’entitat, Francesc Boronat, afirma que "la pagesia catalana està pagant l’excés de canvis en els llocs directius de la Conselleria d'Agricultura. En un any, hi han passat tres diferents amb "colors" polítics diversos i això comporta retards injustificables en la pressa de decisions importants".

Els representants de JARC-COAG van demanar respostes concretes a les propostes plantejades per l’organització agrària perquè consideren que fa temps que el Departament d'Agricultura està encallaten la fase d’anàlisi i reiteració d’evidències mentre va desapareixent el teixit productiu, especialment les pimes.

 Les demandes que l’entitat considera més urgents són:

Establir línies de finançament avantatjoses pels sectors amb greu crisi de preu i per als productors que han de fer inversions.

Gestió eficient dels ajuts prioritzant els pagesos i ramaders professionals. Assegurar el suport econòmic per la incorporació de joves, les inversions productives, les mesures agroambientals, la producció ecològica i les indemnitzacions compensatòries per zones on l’activitat agrària és especialment difícil (ICs).

Mecanismes efectius per a què les explotacions no continuïn patint abusos en les relacions comercials. El Codi de Bones Pràctiques Comercials català és paper mullat i no atura el fet que cada vegada més productors hagin de vendre per sota preu de cost.Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat