JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

26/10/2012 - JARC convoca més de 120 persones a Sant Jaume dels Domenys per debatre sobre la viticultura biodinàmica

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) va celebrar ahir a Sant Jaume dels Domenys una jorada tècnica per debatre sobre la viticultura biodinàmica que ha comptat amb més de 120 inscrits. La jornada s'emmarca en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament 'Agricultura i va tenir lloc a la Cooperativa de Sant Jaume dels Domenys.

El sector vitícola aposta cada vegada més per pràctiques culturals respectuoses amb el medi ambient i és e aquest àmbit on s'emmarca la creixent demanda d'informació sobre la viticultura biodinàmica, un pas més enllà de la producció agrària ecològica i que es caracteritza per un gran respecte pel procés físic que segueixen les plantes d'acord amb les lleis naturals.

Amb aquesta jornada des de JARC volem donar a conèixer les pràctiques del conreu biodinàmic com una alternativa productiva més per al sector. La jornada va comptar amb la intervenció d'un viticultor que pràctica la biodinàmica, Joan Franch, que va parlarar de les particularitats de maneig. Per la seva banda, Jordi Querol, assessor i tècnic en viticultura biodinàmica va explicar els diferents preparats que es fan servir per a combatre plagues o malalties en aquest tipus de conreus i finalment Joan Rubió, director tècnic de l'empesa Recaredo ens va guiar com s'aplica el concepte de la biodinàmica a l'elaboració de vins i caves.

La jornada va ser inaugurada pel president de JARC a Tarragona, Francesc Boronat i la va clausurar la presidenta de JARC a Barcelona i responsable de la vinya i el vi de JARC , Isabel Vidal.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat