JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

04/12/2012 - JARC explicarà les novetats en benestar animal als porcicultors de Vilabella

L'organització considera clau tenir present el cost de l'alimentació i explica l'extenció de norma

JARC ha organitzat per al proper dimarts 11 de desembre a les 5 de la tarda a l’Ajuntament de Vilabella una jornada tècnica emmarcada en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del DAAM sobre l’adaptació de les granges porcines a la normativa de benestar animal i en quin moment es troben les nostres explotacions.

La jornada abordarà qüestions com quin és el procediment que s’està seguint a casa nostra, quins els problemes que hi ha sobre la taula com per exemple la manca de subministrament de materials a temps per a poder complir la normativa... En aquest sentit, el responsable sectorial de JARC, Jaume Bernis, explicarà no només quina és la situació del sector a casa nostra sinó també com s’està desenvolupant aquesta adaptació a la resta de països europeus. Bernis també explicarà quines són les novetats sectorials com per exemple la posada en marxa de l’extensió de norma que implicarà el pagament de 0.03 cts per animal sacrificat als productors enguany i de 0.05 i 0.07 els propers anys.

Per la seva banda, el professor de producció animal de la Universitat de Lleida, Javier Álvarez, exposarà un estudi de fins a quin punt el tipus d’alimentació dels animals impacta sobre el cost de producció, el benestar animal i les condicions mediambientals, de manera que aquesta pot ser una via per a reduir la producció de dejeccions ramaderes i estalviar costos en un moment en el que els preus de les matèries primeres estan pels núvols.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat