JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

02/10/2016 - JARC-COAG demana a Tejerina que l’Estat recuperi la seva aportació econòmica al PDR català

    Ministra a la Fira de Sant Miquel

Veure més informació:

L’organització lamenta també que la mala gestió del Ministeri hagi fet perdre 368 milions d’euros en fons europeus de desenvolupament rural no utilitzats per altres comunitats autònomes i reclama que eviti que la situació es torni a repetir

  • Recorda que ha reduït un 74% el pressupost pel període 2014-2020, i això provocarà majors dificultats per pagar ajudes importants pels productors: incorporació de joves, suport per fer inversions, per producció ecològica i ambientalment més sostenible i per produir en zones on pocs s’aventuren a fer cap altra activitat econòmica, com seria la muntanya.
  • Després que la ministra hagi declinat una trobada a Lleida, aprofitant la seva presència per clausurar la 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel, l’entitat traslladarà pròximament les seves peticions a representants del Magrama en una reunió a Madrid 

L’organització agrària JARC-COAG exigeix a la ministra d’Agricultura en funcions, Isabel García Tejerina, que el Ministeri recuperi la seva aportació econòmica al Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020 català, que s’ha reduït un 74% en relació al període anterior. El Magrama només aporta 59 milions, xifra del tot insuficient per donar resposta a les necessitats productives dels agricultors i ramaders professionals de Catalunya.

L’entitat considera que el percentatge del 2,1% que el Govern de l’Estat destina al sector agrari espanyol s’hauria d’incrementar, perquè es puguin dotar a Catalunya de recursos suficients els ajuts imprescindibles per garantir el suport a la incorporació de joves, als ajuts per fer inversions, a les mesures agroambientals, a les Indemnitzacions Compensatòries (IC) per a zones desfavorides i a la producció ecològica.

Des de JARC-COAG es va demanar una trobada amb la ministra d’Agricultura, aprofitant la seva presència a Lleida per clausurar la 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel, per exposar-li les reivindicacions. Després que Tejerina l’hagi declinat, l’organització agrària  es reunirà pròximament amb representants del Magrama a Madrid per traslladar-li les seves peticions.

Pèrdua de fons europeus de desenvolupament rural

Un altra de les reivindicacions que l’entitat li farà arribar al Magrama és que vetlli perquè no es tornin a perdre fons europeus de desenvolupament rural per una mala gestió dels recursos. Del PDR 2007-2013, el Ministeri ha deixat d’utilitzar 368 milions d’euros que no s’han usat per altres Comunitats Autònomes perquè no ha activat cap mecanisme de redistribució dels diners d’altres autonomies.

El president de JARC-COAG, Francesc Boronat, qualifica de “totalment inacceptable que per culpa del Ministeri s’hagin perdut més diners dels que tenim assignats a Catalunya, mentre que aquí s’han hagut de denegar o retallar ajuts molt importants per falta de pressupost”. JARC–COAG demanarà al Magrama que vetlli per l’execució dels fons europeus, evitant que es perdin uns diners tan necessaris per al camp català.

L’organització agrària recorda que a Catalunya entre 2012 i 2013 es van denegar prop de 1.500 sol·licituds de l’ajut per fer inversions per falta de pressupost. L’any següent no es va poder convocar aquesta línia i només es va donar suport a la incorporació d’una vintena de joves i es van retallar diversos ajuts agroambientals, que continuen ara amb una reducció mínima del 20%.


 


Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat