JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

06/10/2016 - JARC-COAG demana que la línia d’assegurança de la recollida de cadàvers prioritzi els ramaders professionals

    Explotació de porcí

Veure més informació:

L’organització agrària valora l’increment del pressupost en la subvenció per cap de bestiar, però exigeix al DARP unes condicions més avantatjoses per les Explotacions Agràries Professionals (EAP)

  • Demana a l’Administració que pressioni a les empreses gestores encarregades del transport dels animals perquè estableixin un preu diferenciat en funció de si les granges tenen o no un contenidor refrigerat

L’organització agrària JARC-COAG sol·licita al Departament d’Agricultura una nova distribució dels ajuts aplicats a les pòlisses de l’assegurança de la recollida de cadàvers, de forma que es prioritzi a les Explotacions Agràries Prioritàries (EAP) i als agricultors professionals (AP). Tot i que en la nova proposta plantejada pel DARP, s’incrementa la subvenció mínima per cap de bestiar des dels 3.000 fins als 4.000 € i es limita la pujada de la prima de l’assegurança al 10%, l’entitat considera imprescindible que el sistema d’assegurances ofereixi condicions avantatjoses pels ramaders professionals.

Davant de la dificultat que suposa la gestió dels residus que es generen amb els animals morts dins de les explotacions ramaderes i els costos que els hi suposa, des de JARC-COAG també es demana al Departament que augmenti la quantia de l’ajut per cap de bestiar a les EAP i als AP.

Petició a Agroseguro

Un altre de les millores en la línia de l’assegurança que planteja l’organització agrària a Agroseguro és establir un preu diferenciat per les explotacions que disposin d’un contenidor refrigerat per emmagatzemar els cadàvers dels animals.  Malgrat que Agroseguro hagi augmentat la bonificació un 20% pels ramaders que tenen un contenidor refrigerat, l’organització reclama tarifes separades pels dos casos, ja que el cost de gestió i transport en aquestes és menor perquè les recollides són més espaiades. En aquest sentit, demana al DARP que pressioni a les empreses gestores perquè implantin aquest preu diferenciat.

El Cap Sectorial del sector porcí de JARC-COAG, Jaume Bernis, proposa a les empreses que gestionen el transport dels animals morts que “facin un estudi que tingui en compte que els ramaders aportem una matèria primera que després es revalora com a subproducte i per tant hauríem de gaudir d’un descompte en el preu de l’assegurança”.

Bernis recorda que “els ramaders som els primers interessats a millorar la gestió dels animals morts i aplicar les millors tècniques per gestionar-ho”. En aquest sentit, afegeix que “s’hauria de reduir la càrrega econòmica que ens suposa als ramaders aquest sistema de recollida dels animals morts”.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat