JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

07/03/2017 - Cerescat recolza l’aturada internacional d’ocupació, cures i consum

    Dona Rural

Veure més informació:

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona

  • Pressupost, recursos i educació per eradicar la violència masclista al món rural, entre les principals reivindicacions

L’organització Cerescat, entitat d’agricultores i ramaderes vinculada a JARC-COAG, recolza l’aturada internacional "d’ocupació, cures i consum", convocada per demà entre les 12.00 i les 12.30 hores per COAG (Coordinadora de Agricultores y Ganaderos) i CERES (Confederación de Mujeres del Mundo Rural), coincidint amb el Dia Internacional de la Dona.

Ceres i Cerescat se sumen a aquesta convocatòria impulsada mundialment pel moviment argentí “Ni Una Menos”, amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Entre altres qüestions, es reclama que s’eradiqui la divisió del treball per sexes, que habitualment condemna a les dones a ocupacions més precàries, pitjor pagades, no remunerades, il·legals i invisibles, i que les obliga a ser cuidadores, com si es tractés d’un aspecte essencial del seu sexe.

Així mateix, amb aquesta aturada es vol reivindicar un canvi de model polític on els drets de les dones no siguin qüestionats. En aquest sentit, Ceres i Cerescat volen posar l’accent en la precària situació que pateixen les dones víctimes de violència masclista en l’entorn rural. “Els serveis d’atenció a les víctimes es centralitzen en les capitals de comarca i els viatges a aquests centres d’atenció no són accessibles per a totes les dones. No hi ha prou informació sobre la denúncia que pot presentar com a auxili qualsevol ciutadà i encara s’entén el maltractament com un “problema privat de família”.

Pressupostos i prevenció contra la violència masclista

Cerescat i Ceres consideren fonamental la prevenció i perquè sigui efectiva són fonamentals pressupostos, educació i la consideració d’altres formes de violència que ara només es reconeixen com a “discriminació”.

En relació a això, des d’ambdues organitzacions s’està treballant juntament amb la plataforma 7N en un document de propostes sobre tots els tipus de violència masclista. A curt termini, és necessari que la taula de treball constituïda al Congrés dels Diputats per avançar en un Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere reculli una modificació de la Llei Orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere en la qual es tinguin en compte les dures condicions de les víctimes que viuen i treballen en l’entorn rural.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat