JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

18/04/2017 - JARC-COAG considera que no s’ha de burocratitzar més el control horari dels treballadors del camp

    collita peres

Veure més informació:

Els empresaris ja fan seguiment del temps de dedicació dels seus empleats per poder retribuir-los correctament

  • Pretendre implementar un sistema de control horari al camp suposaria un innecessari increment de cost pels empresaris i un augment de la burocràcia. 

El president de JARC-COAG Lleida, Joan Carles Massot, va participar el 19 d'abril en la reunió de la Comissió Provincial de Seguiment del Conveni Marc per la Planificació i Ordenació de les Campanyes Agrícoles de Temporada a la seu de la Subdelegació del Govern de l'Estat a Lleida (Plaça de la Pau, 1 de Lleida).

En aquesta trobada anual, a banda de fer balanç de la campanya de l’any passat i una previsió de la d'enguany, JARC-COAG vol tractar el tema del registre horari per aclarir el seu posicionament i demanar que es donin indicacions clares a tothom abans d’iniciar l’època de major contractació.

L’organització agrària deixarà clar que en el sector agrari no té sentit haver de portar un registre horari de la jornada ni de les hores extraordinàries. Els empresaris ja fan seguiment del temps de dedicació dels seus empleats per poder retribuir-los correctament.

JARC-COAG reitera, que haver d’establir un sistema de registre de totes les hores que fa tota la plantilla suposaria implementar costosos processos de control horari que no comportarien un benefici real per a les empreses ni per als treballadors. En aquest sentit, només suposaria un augment significatiu de burocràcia i dificultats.

"Al camp, les condicions agronòmiques i climatològiques marquen el ritme de treball. Els empresaris hem de tenir persones qualificades i amb experiència per fer-ho bé i a temps, per tant, som els primers que volem que la nostra gent tingui unes bones condicions laborals. Ells ens ajuden a tirar endavant el negoci",indica Joan Carles Massot, president de JARC-COAG Lleida.

Així  doncs, JARC-COAG celebra la sentència del Ple de la Sala IV del Tribunal Suprem de data 23 de març de 2017, que estableix que les empreses no estan obligades a portar un registre horari de la jornada diària de tota la plantilla per comprovar el compliment de la jornada laboral i dels horaris pactats, però discrepa en que calgui portar un registre de les hores extres realitzades, ja que aquestes ja estan quantificades a les nòmines.

Davant l’actitud de l'Inspecció de Treball i Seguretat Social, que plantejava centrar la  campanya 2017 en el registre horari, des de JARC-COAG s’ha demanat una reunió urgent amb l’administració per tal de replantejar la instrucció de la inspecció i la mateixa campanya.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat