JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

12/04/2013 - Celebrada la jornada informativa de JARC adreçada als regants del Regadiu de la Terra Alta

El dijous 8 d’abril es va celebrar al Casal de Corbera d’Ebre una jornada informativa organitzada per JARC. L’objectiu era transmetre als regants de la Terra Alta, que han de fer front al pagament de 1.491 €/ha per la infraestructura del regadiu, quina es la situació actual, les diferents opcions i alternatives. Cal recordar que JARC va fer pública una nota de premsa davant la desinformació existent i les dades contradictòries que havien circulat els darrers mesos.

A la jornada, hi assistiren una cinquantena d’interessats, incloent membres de la Junta local i de la Comunitat de Regants comarcal. Entre les principals qüestions tractades, les diferents opcions per al pagament que ofereix la pròpia Comunitat de Regants (fins un màxim de quatre terminis amb imports addicionals de 100 €/ha per al segon i posteriors), les entitats que han mostrat interès en línies de finançament (i condicions) i el fet que, al final, la decisió i negociació correspondrà a cada productor en funció de les necessitats i possibilitats.

Els representants de la Comunitat van informar que s’havia analitzat i acceptat parcialment la proposta efectuada per JARC, consistent en que el fraccionament en dos terminis no es penalitzés amb els 100 €/ha addicionals. En aquest sentit, la Comunitat acceptaria que es liquidés el deute mitjançant dos pagaments sense cap import addicional, sempre i quan es fessin efectius abans de la fi del 2013. Es considera una bona opció que permet els afectats analitzar amb temps les millors opcions, incloent la percepció anticipada d’ajuts vinculats a la DUN amb l’interès mínim que aplica l’entitat financera.

La jornada també va comptar amb la presència del Sr. Josep Mª Jové, President del Canal Segarra – Garrigues i Expresident de JARC, qui va comunicar les experiències en el cas d’aquest regadiu, les diferents alternatives explorades i problemàtiques viscudes.

Molts dels assistents van comunicar als organitzadors, en Josep Balsebre, President Territorial de Tarragona de JARC, i Xavier Vela, soci i regant afectat, l’agraïment per una jornada que els ha permès clarificar què han d’esperar i preveure els regants pel que fa a aquesta qüestió. Un pagament al que s’haurà d’afegir la inversió per a la instal·lació del sistema de reg a cada finca.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat