JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

14/06/2018 - JARC demanarà a Teresa Jordà el compromís de treballar per una Agricultura basada en els agricultors professionals

Veure més informació:

Demà es celebra la 1a. Taula Agrària del nou Govern català

Demà es celebra la 1a. Taula Agrària del nou Govern català


JARC demanarà a Teresa Jordà el compromís de treballar per una Agricultura basada en els agricultors professionals

 

  • El president de JARC, Francesc Xavier Vela, exigirà a la nova titular del DARP que deixi clar quin model d’Agricultura defensa. L’organització agrària reivindica que es centri el suport en els productors professionals, en comptes de fer-ho en el foment de grans estructures de comercialització, grups inversors oportunistes o pagesos de sofà.
  • L’entitat continua sol·licitant més recolzament econòmic per a la pagesia catalana. L’escàs 1% del pressupost de la Generalitat no permet tirar endavant polítiques efectives per fomentar la incorporació de joves, inversions que augmentin la competitivitat i sostenibilitat de les explotacions, ni el foment de pràctiques que contribueixin a frenar el canvi climàtic, entre d’altres.

 

Barcelona, 14 de juny de 2018. El president de JARC, Francesc Xavier Vela, acompanyat del vicepresident de l’entitat, Joan Carles Massot, assistiran a la primera reunió de la Taula Agrària convocada per l’Honorable Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, demà a les 10 del matí a la seu del departament a Barcelona.

L’organització agrària catalana exigirà un posicionament clar a la nova consellera en un aspecte que consideren clau: el model d’Agricultura que es defensarà. JARC, treballa per aconseguir que les polítiques agràries es centrin en els agricultors i ramaders professionals, en uns productors arrelats al territori que treballen per preservar-lo, en un sentit ampli, i per oferir-nos a tots aliments de qualitat i segurs.

Vela considera que abans d’abordar problemàtiques concretes, que porten anys enquistades, cal posar les cartes sobre la taula per tenir clar quin model d’Agricultura vol impulsar el Govern de Catalunya. “Nosaltres defensem una Agricultura amb agricultors professionals. Centrar el suport en qui treballa la terra i cuida els bestiar. No volem que el poc pressupost disponible acabi en mans d’agricultors de sofà, grans grups inversos oportunistes o macro estructures de comercialització que no asseguren un bon preu al pagès”, exposa el president de JARC.

Problemàtiques enquistades

Durant la reunió de la Taula Agrària, JARC també plantejarà les problemàtiques que l’Agricultura catalana té en l’actualitat, deixant clar que la major part estan enquistades des de fa anys per falta de voluntat política. Amb un escàs 1% del pressupost de la Generalitat només es poden fer pedaços mal cosits. Si no volen que el sector agrari continuï en vies d’extinció, cal posar més diners per incentivar la incorporació efectiva de joves al camp, han de donar més suport per fer inversions que incrementin la competitivitat i sostenibilitat de les explotacions, han d’augmentar els ajuts adreçats als productors que contribueixen a frenar el canvi climàtic, han d’assegurar que es pugui mantenir l’activitat econòmica a les zones de muntanya o zones amb limitacions natural, evitant el despoblament. La llista de coses a fer és llarguíssima i no es pot perdre més temps”,afegeix el president de JARC.

Properament, els màxims representants territorials de JARC mantindran una reunió bilateral d’alt nivell amb la conselleria d’Agricultura per aprofundir en els temes que cal abordar de forma més urgent.

 

Per a més informació:

Francesc Xavier Vela Bru, president JARC (tel. 628 754 181)

 

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat