JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

04/06/2019 - JARC agraeix el sobreesforç fet pels que van anar a votar

Valoració dels resultats provisionals de les eleccions de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE)

JARC agraeix el sobreesforç fet pels que van anar a votar

 

L’organització agrària va ser l’única candidatura que va reclamar, directament a la consellera Jordà i mitjançant al·legacions a l’Ordre de convocatòria, que s’habilitessin més punts de votació per facilitar la participació. Disposar només 7 meses per un cens de 2.930 productors i 1.311 elaboradors, comercialitzadors i importadors d’arreu de Catalunya, és totalment insuficient.

L’entitat valora positivament els resultats dels seus candidats, destacant que els del cens productor han incrementat el nombre de vots rebuts respecte als comicis del 2010. Ahir, van obtenir el suport de gairebé el 31% dels vots, 10 punts per sobre de les anteriors eleccions.

JARC felicita a la coalició més votada i l’emplaça a debatre les propostes de millora del CCPAE proposades pels associats i simpatitzants de l’entitat per fomentar la pluralitat i la participació.

 

Barcelona, 5 de juny de 2019.Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) vol agrair l’esforç fet ahir per totes les persones que van anar a votar els nous membres de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Ecològica (CCPAE).

L’organització agrària catalana considera que els punts de votació eren insuficients per facilitar el dret a vot, tal com ho confirmen les dades de participació (11,33% del cens productor i 5,72% de l’elaborador, comercialitzador i importador).

JARC fou l’única candidatura que durant la darrera reunió de la Taula Agrària, convocada per la consellera d’Agricultura, indicà que s’havien denegat les seves al·legacions a l’Ordre de convocatòria de les eleccions, on demanava que s’habilitessin com a punts de votació les oficines comarcals del Departament d’Agricultura.

L’entitat considera que s’hauria d’haver habilitat el vot amb mitjans telemàtics o oferir més  facilitats per fer-ho de forma presencial. Demanar als operadors ecològics de determinades zones de muntanya que es desplacin més de quatre hores per votar, mostra poca voluntat de fomentar la participació.

JARC valora positivament els resultats de tots els seus candidats, destacant l’evolució positiva dels representants de la producció respecte els comicis del 2010, donat que han aconseguit el suport del 31% dels vots emesos, incrementant 10 punts els resultat de les eleccions anteriors.

L’organització agrària catalana felicita a la coalició més votada i l’emplaça a debatre les propostes de millora del CCPAE proposades pels associats i simpatitzants de JARC, per fomentar la pluralitat, la participació, l’enriquiment i l’eficàcia de l’ens de certificació de la producció agrària ecològica catalana.

 

 

Més informació

-       Isabel Vidal i Marsal, viticultora ecològica de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) i cap sectorial de la vinya i el vi de JARC: tel. 687.055.962.

-       Ramon Tribó Reig, productor d’olivera ecològica de El Cogul (Les Garrigues): tel. 618.832.451.

-       Eric Bisen Paban, ramader de boví ecològic de l’empresa Alguaira SCP d’Erill la Vall (Alta Ribagorça): tel. 660.154.911.

-       Mercè Sangüesa Millán, vitivinicultora ecològica de Capellades (Anoia) i cap sectorial d’agricultura ecològica de JARC: tel. 619.302.901.

 

Més informació sobre els resultat provisionals del procés electoral:

http://bit.do/resultats-eleccions-ccpae-2019 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat