JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

21/03/2015 - JARC-COAG exposa un sistema d'assecatge dels cereals i dels farratges que permetria augmentar notablement la rendibilitat de les explotacions

    Imatge de la jornada sobre cereals a la Fira de Mollerussa

Veure més informació:

JORNADA TÈCNICA DE JARC-COAG A LA FIRA DE MOLLERUSSA

L’organització agrària ha celebrat una xerrada tècnica a la Fira de St. Josep de Mollerussa per informar als productors sobre un sistema de conservació dels cereals i dels farratges, basat en l’aplicació d’un àcid orgànic, que ja s’usa amb èxit a diferents països.

Aquest permet reduir el període d’assecatge, disminuir el cost fins un 90% en panís, augmentar el període de conservació, i poder-ho fer a la pròpia explotació.

JARC-COAG ha celebrat avui, dissabte 21 de març, una jornada tècnica en el marc de la 143a Fira de St. Josep (Mollerussa), amb l’objectiu d’informar als productors sobre nous sistemes d’assecatge i conservació dels cultius herbacis.

L’organització agrària ha aplegat a experts en la matèria per exposar una tècnica d’assecatge, basada en l’aplicació d’àcids orgànics, que milloren el procés d’assecatge i la conservació, i fan possible fer-ho en la pròpia explotació.

En concret aquest mètode aportaria els següents beneficis per als productors:

  • Reducció del període d’assecatge, permetent agilitzar el procés per produir segones collites, i per tant, augmentant la rendibilitat.

  • Reducció del cost d’assecatge fins a un 90% en panís.

  • Possibilitat de fer-ho a la pròpia explotació, eliminant costos de manipulació i emmagatzematge extern.

  • Garantir un període de conservació fins a uns 6 mesos, podent-ne fer ús de forma progressiva per alimentació dels animals de la pròpia explotació, o bé, poder-lo comercialitzar durant un període de temps més llarg, tenint una major capacitat de decisió sobre el moment adequat de venda.
Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat