JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Política Agrària Comunitària

La PAC és una política clau de la UE, en el moment de la seva creació (1958) l’objectiu era reconstruir el sector agrícola després de la guerra, de manera que els consumidors poguessin trobar un subministrament estable d’aliments a preus assequibles.

 

No obstant això amb el pas dels temps la PAC ha sofert molts canvis de la mateixa manera com ha anat canviant la societat i el món. A partir dels anys 80 la PAC ja havia aconseguit estabilitzar l’autosuficiència i els ciutadans ja s’havien acostumat a disposar de gran varietat d’aliments, a partir dels anys 90 la PAC es va centrar a respondre altres preocupacions de la societat: la seguretat i la qualitat dels aliments, el medi ambient, el paisatge i el desenvolupament rural.


De fet la PAC ha canviat tant que en l’actualitat s’han desmantellat la majoria de les eines que es van dissenyar per estabilitzar el mercat, tant així, com que la producció d’aliments s’ha deixat totalment de la mà dels mercats. No obstant això les circumstàncies mundials estan en constant evolució i s’acosten nous reptes. És essencial comptar amb una PAC forta si desitgem que les generacions futures continuïn exercint l’activitat agrícola de manera que permeti complir amb les expectatives de la societat. Les propostes per la nova reforma es basen en la “Comunicació de la PAC cap a l'horitzó 2020” publicada al Novembre 2010, la qual descriu les opcions generals del futur de la PAC.


Aquest document base té com a principals objectius: La producció d’aliments, la gestió sostenible dels recursos naturals i l’acció del clima i el desenvolupament territorial equilibrat.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat